Social Icons

.

Pages

9 Ιανουαρίου 2011

Γερμανία: Θέλουν αποχώρηση των στρατευμάτων από το Αφγανιστάν

 

Η κυβέρνηση της Γερμανίας θα ζητήσει από τη βουλή την έγκρισή της ώστε να αρχίσει να αποσύρει τα στρατεύματα της χώρας από το Αφγανιστάν ως το τέλος του έτους, σύμφωνα με αποσπάσματα της πρότασης που περιήλθαν στην κατοχή του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ρόιτερς χθες Σάββατο.


Η αποκάλυψη έγινε στην διάρκεια επίσκεψης στο Πακιστάν του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Γκουίντο Βεστερβέλε, ο οποίος εξήρε το ρόλο του Ισλαμαμπάντ στην προσπάθεια καταπολέμησης του "εξτρεμισμού" και υπογράμμισε την ανάγκη για στενότερη συνεργασία ανάμεσα στη χώρα αυτή και το Αφγανιστάν.
Η πρόταση για το χρονοδιάγραμμα της αποχώρησης, που συνέταξαν στελέχη των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας, θα τεθεί προς έγκριση στην κυβέρνηση της καγκελαρίου Μέρκελ πριν σταλεί στην κάτω βουλή, την Μπούντεσταγκ, για ψήφιση την 28η Ιανουαρίου. Αναμένεται να εγκριθεί, με τις ψήφους και της αντιπολίτευσης.
"Η κυβέρνηση είναι βέβαιη ότι θα μπορέσει να μειώσει την παρουσία των Γερμανικών στρατευμάτων από τα τέλη του 2011, στην διάρκεια της παράδοσης της ευθύνης για την ασφάλεια", αναφέρεται στο κείμενο.
Η Γερμανία συνεισφέρει τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό στρατιωτών στις επιχειρήσεις του NATO στο Αφγανιστάν, 4.600 άνδρες, οι οποίοι επιχειρούν στο βορρά, όπου η βία εντάθηκε το 2010.
Η γερμανική συμμετοχή στον πόλεμο στο Αφγανιστάν αντιμετωπίζεται με δυσαρέσκεια από την κοινή γνώμη στη χώρα. Το 2010 ο αρχηγός των

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com