Social Icons

.

Pages

9 Ιανουαρίου 2011

Συναγερμός και στη Δανία για μολυσμένες ζωοτροφές

Διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο με τις διοξίνες. Μετά τη Γερμανία και την Ολλανδία, τώρα συναγερμός έχει σημάνει και στις αρχές της Δανίας που ενημερώθηκαν για πιθανή παρουσία μολυσμένων ζωοτροφών στη χώρα.

Τα προϊόντα που προήλθαν από τη Γερμανία, αγοράστηκαν από μια δανέζικη επιχείρηση τον περασμένο Νοέμβριο, ανακοίνωσε αξιωματούχος αρμόδιος για τη διατροφική ασφάλεια.

«Γνωρίζουμε ότι μια δανέζικη επιχείρηση αγόρασε ζωοτροφές από μια γερμανική επιχείρηση και ότι αυτές μπορεί να έχουν μολυνθεί με διοξίνη», δήλωσε ο Κιμ Βάντρουπ Σιγκσγκαάρντ, διευκρινίζοντας ότι οι ζωοτροφές προορίζονταν για κλώσες.

Άμεσα θα ξεκινήσει έρευνα στη Δανία για να εξακριβωθεί αν μολυσμένες ζωοτροφές βρίσκονταν μεταξύ αυτών που εισήχθησαν στη Δανία.

Στη Γερμανία τώρα, περίπου 3.000 γερμανικά αγροκτήματα και εκμεταλλεύσεις, που είχαν υποχρεωθεί να διακόψουν τις παραδόσεις όταν ξέσπασε το σκάνδαλο μόλυνσης με διοξίνη, μπορούν να ξαναρχίσουν τις δραστηριότητές τους.

«Δεν απομένουν περισσότερα από 1.470 εκτροφεία στα οποία έχουν ανασταλεί οι παραδόσεις από τα περίπου 4.400 στα οποία είχε αρχικά εφαρμοστεί το μέτρο», ανακοίνωσε το υπουργείο Γεωργίας της Κάτω Σαξονίας.

Την περασμένη Παρασκευή, περισσότερα από 4.700 αγροκτήματα και εκμεταλλεύσεις από τα περίπου 375.000 που υπάρχουν στη χώρα υποχρεώθηκαν να κλείσουν για προληπτικούς λόγους σε 8 κρατίδια της Γερμανίας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων που επλήγησαν βρίσκονται στην Κάτω Σαξονία, όπου η εταιρεία Harles und Jentzsch παρέδωσε το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο μολυσμένα λύπη που προορίζονταν για την παραγωγή ζωοτροφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com