Social Icons

.

Pages

9 Ιανουαρίου 2011

NASA / Η Γή από τον δορυφόρο: Δεκέμβριος 2010

imageΕικόνες από δορυφόρους της NASA και του Ευρωπαϊκού Διαστημικού Πρακτορείου, θα δούμε παρακάτω, με διάφορα ακραία φυσικά φαινόμενα που απασχόλησαν τον πλανήτη μας τον Δεκέμβριο του 2010. Οι πλημμύρες στο Queensland οι σφοδρές χιονοπτώσεις σε Αγγλία και Αμερική καθώς και οι αμμοθύελλες στο Ιράν αποτυπώνονται σε χαρακτηριστικές δορυφορικές εικόνες.
Κατά την διάρκεια του χειμώνα ένας μεγάλος αεροχείμαρρος απλώνεται σε μεγάλο κομμάτι του Ειρηνικού Ωκεανού με αποτέλεσμα να να τροφοδοτεί με υγρασία περιοχές από την Χαβάη έως την Καλιφόρνια φέρνοντας δυνατές βροχές και ισχυρές χιονοπτώσεις στην Σιέρα Νεβάδα.Οι μετεωρολόγοι του δίνουν το παρατσούκλι «Pineapple Express».



Χιόνι καλύπτει μεγάλο μέρος της Βρετανίας και της Σκωτίας στις 8 Δεκεμβρίου 2010. Το χιόνι εκτείνεται από τη Βόρειο Ιρλανδία προς την νότια πλευρά του Δουβλίνου, και από τη Σκωτία μέχρι την νότια Αγγλία.
image
Ένα πολύ βαθύ χαμηλό βαρομετρικό φέρνει χιονοθύελλα από το βόρειο New Jersey στο Maine το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων.Αυτή η εικόνα δείχνει το κέντρο του χαμηλού στα ανοικτά των ακτών της Μασαχουσέτης.Το ύψος των χιονοπτώσεων έφτασε τις 1,5 ίντσες σε περιοχές του New Jersey, και της New York.
image
Αμοθύελλα από το Πακιστάν κατευθύνεται πρός το Ιράν στις 5 Δεκεμβρίου 2010.
image
Πλημμύρες στο Queensland. Αυτές οι εικόνες που ελήφθησαν στις 31 Δεκεμβρίου 2010 (δεξιά), και στις 28ης Δεκεμβρίου 2009 (αριστερά), χρησιμοποιούν ένα συνδυασμό υπέρυθρο και ορατό φως για την αύξηση της αντίθεσης μεταξύ του νερού και της γης.
image

Επιμέλεια:meteo-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com