Social Icons

.

Pages

25 Φεβρουαρίου 2011

Άγνωστα πειράματα. Πώς να φωτογραφίσετε μια ατομική βόμβα.(video)

image

O George Yoshitake, ένας 82-χρονος πλέον [φωτο] είναι ένας από τους τελευταίους επιζώντες μιας ομάδας που η κυβέρνηση των ΗΠΑ διατηρουσε ενα καλά κρυμμένο μυστικό για δεκαετίες. Η ιστορία τους ηρθε στο φως το 1997, όταν η κυβέρνηση αποφάσισε να φέρει τα έγγραφα στη δημοσιοτητα και να αναγνωρίσει την ύπαρξη ενός πραγματικού τμήμα του Hollywood που ηταν αφιερωμένο στην φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση περισσότερων από 200 μυστικές πυρηνικές δοκιμές που εκανε ο Στρατός και πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 1946 και 1962.
Απο αυτους τους αντρες μονο λιγοι επεζησαν. Πολλοί από αυτούς πέθαναν από καρκίνο, ως αποτέλεσμα, κατά πάσα πιθανότητα, από την ισχυρή ακτινοβολία σε εκείνους που δεν είχαν προστασία. Η ομάδα διακινδύνευσε τη ζωή της όπως υπενθυμίζεται στους The New York Times , για να βιντεοσκοπηση περίπου 650 ταινίες που έγιναν με εκρήξεις στην έρημο της Νεβάδα και τον Ειρηνικο Ωκεανο για να αποκτήσουν υλικό που θα χρησιμοποιηθεί από τους επιστήμονες για την απόκτηση πολύτιμων πληροφοριών σχετικά με το αποτέλεσμα των εκρηξεων και την ικανότητά τους για καταστροφή.image

Η μανία για την πυρηνική δοκιμή όλων των τύπων (εδάφους, αέρα) τους οδήγησε να ανατινάξουν ολόκληρα χωριά, με Κούκλες, αυτοκίνητα, ζέπελιν και μερικές φορές με ζωντανά ζώα.Ο Yoshitake, για παράδειγμα, ομολογεί ότι δοκιμές έγιναν σε χοίρους, των οποίων το δέρμα έχει κάποια ομοιότητα με το ανθρώπινο.

Σχετικά με αυτή την μελέτη έχουν γράψει ένα βιβλίο ("Πώς να Φωτογραφησεται μια ατομική βόμβα") και έχουν γυρίσει δύο ντοκιμαντέρ. Πολλοί ειδικοί εξακολουθούν να εργάζονται για τη συλλογή και την αποκατάσταση των βίντεο. Αυτα τα βιντεο είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα της τρέλας που έζησε η ανθρωπότητα κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου. Θα σας θυμίσω ότι υπάρχουν ακόμη χιλιάδες πυρηνικά όπλα σε όλη την υδρόγειο και ας ευχηθουμε οτι ολα αυτά θα μεινουν μια μακρινη κακη αναμνηση. Μερικά δείγματα από το υλικό που κινηματογραφήθηκε για λογαριασμό αυτων των μυστικων μελετων μπορείτε να δείτε παρακάτω:

SociaLMagazinE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com