Social Icons

.

Pages

3 Απριλίου 2016

Περιστέρια «φύλακες» της ατμόσφαιρας του Λονδίνου

Περιστέρια «φύλακες» της ατμόσφαιρας του Λονδίνου
Πηγή: pigeonairpatrol.com

Περιστέρια αναλαμβάνουν να συλλέξουν στοιχεία για την ποιότητα του αέρα στο Λονδίνο.
Ένας ιπτάμενος «στρατός» έχει αναλάβει την καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη Βρετανική πρωτεύουσα. Σμήνος περιστεριών που έχει εξοπλιστεί με μικροσκοπικά σακίδια που περιέχουν αισθητήρες ρύπανσης και GPS, πέταξε πάνω από την πόλη τη Δευτέρα, καταμετρώντας την ποιότητα του αέρα.Τα περιστέρια του πρότζεκτ Air Patrol απελευθερώθηκαν σε μία ταράτσα του ανατολικού Λονδίνου από τον ειδικό Brian Woodhouse, σύμφωνα με δημοσίευμα του Mashable και ως μέρος ενός σχεδίου, που υλοποιεί η εταιρεία μάρκετινγκ DigitasLBI.
Τα σακίδια που έχουν πάνω τους τα περιστέρια περιέχουν συσκευή που παρακολουθεί τα επίπεδα του διοξειδίου του αζώτου, το όζον και τις οργανικές πτητικές ενώσεις. Η έρευνα θα διαρκέσει τρεις ημέρες και τα πτηνά θα πετάξουν πάνω από την πόλη με στόχο την ανάδειξη της ποιότητας του αέρα, η οποία έχει μειωθεί πολλές φορές τους τελευταίους μήνες.
Τον περασμένο Μάρτιο, τα αξιοθέατα ορόσημα του Λονδίνου φάνηκαν να «εξαφανίζονται» από τους ατμοσφαιρικούς ρύπους. «Είναι ένα σκάνδαλο. Πρόκειται για ένα σκάνδαλο που προσβάλει την υγεία και το περιβάλλον των ανθρώπων... ακόμη και των περιστεριών. Κάνουμε το ορατό, αόρατο», είπε ο Pierre
Duquesnoy, του οργανισμού DigitasLBI, σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian.
H πτήση των περιστεριών ξεκίνησε την Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com